Değerler Eğitimi

Hasta Ziyaretinin Önemi Kompozisyon Örneği

Hasta Ziyaretinin Önemi Kompozisyon Örneği

Hasta Ziyaretinin Önemi Kompozisyon Örneği;

İnsanlar günlük hayatlarını devam ettirirken beden ve ruhlarında bazı yıpranmalar yaşarlar. Organları gereken işlevlerini yerine getiremez ya da eksik getirir. İşte insanın yaşamını olumsuz etkileyen bu durumlara hastalık diyoruz.  Hastalıklar insanları bedenen ve ruhen bir çöküşe sokarken aynı zamanda insana büyük acılar yaşatır.

Bizler toplum olarak gerek acılarımızı, gerek mutluluklarımızı, gerekse de ortak değerlerimizi hep birlikte yaşarız. Hastalıklarda önem verilmemiz gereken bir konudur. Hastayı ziyaret etmek, ona moral vermek, çok çok önemlidir. Hasta olan kişiye sadece onunla iyi günde yanında olmadığımızı, kötü günümüzde de yanında olacağımızı göstermiş olacağız. Atalarında dediği gibi dost kara günde belli olur. Dostluk duygusunu hastaya kavratmış oluruz.

Çoğu hastalığın tedavisinde moral çok önemlidir. Öyle ki en güzel tedavi yöntemi stresten uzak durmak ve gülmektir. İşte bu noktada bir hastanın yanına gittiğimizde ona vereceğimiz destek onun yanında olmamız ona moral olacaktır. Sıkıntısını bir nebze olsun hafifletecek,  kısa sürede olsun acısını dindirecektir.

Hasta ziyaretlerini aksatmamalıyız. Bir gün biz de aynı duruma düşebiliriz.  Bunun için her zaman çevremizde gördüğümüz hastaları ziyaret etmeli onlara daima moral aşımalıyız.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.