Değerler Eğitimi

Eğitici Çocuk Oyunları (Çizgide Oynanan Oyunlar 2)

Eğitici Çocuk Oyunları (Çizgide Oynanan Oyunlar 2)

Eğitici Çocuk Oyunları (Çizgide Oynanan Oyunlar 2)

Bahçe Yarışı Oyunu Nasıl Oynanır:

Oyuna başlamadan önce başta bir lider olmak üzere ne kadar oyuncu varsa bir çizgi üzerinde toplanırlar. Bu sırada liderde bir top bulunur. Diğer çocuklar gruba yaklaştırılıp 4-5 sebze ismi verilir. ( Biber, salatalık, domates, lahana gibi ) Lider olan çocuk elindeki topu sahaya doğru yuvarlarken ismi konmuş sebzelerden herhangi birini çağırır. Bu isimde bulunan sebzeler topu yakalamak maçıyla koşarlar. Kim daha önce topu yakalarsa liderle yer değiştirirler. Daha sonra diğerleri ilk yerlerine yani oyunun başlangıcındaki yerlerine gelir, lider yeniden oyunu tekrarlatır. Ve oyun bu şekilde devam eder.

Tavşan Koş Oyunu Nasıl Oynanır:

Oyuna başlamadan önce alandaki çocuklar, tavşanlar ve tilkiler olmak üzere iki ayrı gruba ayrılırlar. Daha sonra tavşan grubunun başına bir tane “Anne Tavşan” seçilir. Tilkilerin ise kenarda bir evi olur ve bu bölgede tilkiler saklanır. Ardından anne tavşan çocuklarını geziye çıkartır ve tilkilerin evine doğru ilerlemeye başlar. Anne tavşan tilkilerin evine iyice yaklaştığı ve onların farkına vardığı vakit ; “Koş Tavşan, Koş ! ” diye bağırır. Tavşanlar da bu sesten sonra evlerine doğru hızla koşmaya başlarlar. Yakalananlar tavşanlar tilki olur. Oyun bir kaç kez bu şekilde devam eder.

Top Oyunu Nasıl Oynanır:

Oyuna başlamadan önce oynayacak çocuklar, sayısı kadar gruba ayrılırlar. Her gruba bir top verilir.

Şimdi isterseniz bir grubun nasıl oynayacağını bakalım;

Her grupta 7 kişi olduğunu farz edelim. 6 kişi bir çizgi üzerine dizilirler ve 7 numaralı olan öğrenci bunların 4-6 adım ilerisinde onlarla yüz yüze gelecek biçimde dururlar. 7 numaralı oyuncunun elinde bir top vardır. 7 Numaralı oyuncu bu topu sırasıyla 1,2,3,4 diye sayarak en baştaki oyuncuya atar. O da topu alır ve tekrar 7 numaralı oyuncuya atar. Bu atıp tutma esnasında topu karşıdaki oyuncu tutamazsa grubun en arkasına geçer ve sıradaki oyuncu onun yerine alır.

Not: Oyunun ve öğrencilerin durumuna göre mevcut olan mesafe yakın görülürse uzatılabilir.

Seni Tutabilir miyim Oyunu Nasıl Oynanır:

Oyuna başlamadan önce bir öğrenci lider olur ve yere çizilen çizginin üzerinde durur. Diğerler oyuncular sarı, kırmızı, siyah, beyaz renklerini alırlar. Renk ismi alan oyuncular liderden 4-6 metre mesafede dağınık bir vaziyette dururlar.

Çocuklar seslenir ; “Ali seni tutabilir miyiz ?”

Lider ;”Eğer beyazsanız ?” der.

Beyazlar Ali’yi ( Yani lider olan oyuncuyu ) tutmak amacıyla koşarlar. Hangisi diğerinden önce Ali’ye dokunursa o lider olur ve oyuna böylece devam edilir. Oyun bu şekilde devinim gösterir.

Hopla Midilli Oyunu Nasıl Oynanır:

Oyuna başlamadan önce bütün çocuklar bir çizgi üzerinde sıralanır. Çocuklardan  birisi Midilli seçilir. Midilli olan oyuncu iki ayağı ile hoplaya hoplaya bir kaç adım ileri giderken, diğer oyuncularda onu taklit ederek takip ederler. Aniden Midilli “Dur” der ve arkadaki çizgiye kadar arkadaşlarını kovalayarak onları vurmaya çalışır. Yakalanan oyuncular, Midilli’nin yardımcısı olur ve bir dahaki seferde onlarda arkadaşlarını vurmaya çalışır. En son kalan oyuncu ise bir dahaki oyun için Midilli olur.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.