Değerler Eğitimi

Kütüphane İle İlgili Kompozisyon Örneği

Kütüphane İle İlgili Kompozisyon Örneği, Kitap İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Kütüphane İle İlgili Kompozisyon Örneği, Kitap İle İlgili Kompozisyon Örneği

Kütüphane içerisinde yüzlerce, binlerce kitabın barındığı; kitap dostlarına hizmet vermek amacıyla oluşturulmuş kitap evleridir. İnsanlar burada merak etikleri bir konu hakkında araştırma yapmak için ya da beğendiği bir kitabı okuyarak hoşça kaliteli zaman geçirmek için gelmektedir.

Kütüphaneler kitaplara, ilme açılan kapılardır. Raflarda yer alan her bir kitap, her eser ayrı bir gizemin, ayrı bir dünyanın anahtarıdır. Ben ne zaman bir kütüphaneden içeri adım atsam bir roman kahramanı, bir maceraperest gibi hissederim kendimi. Kitapları rafından çıkarmak, kitaba dokunmak, kitabın  kapağını açmak, kitabın içerisini şöyle bir kurcalamak tarifsiz bir mutluluk verir bana. Çoğu zaman kitapların içerisinde kendimi kaybeder, farklı rüyalara dalarım. Zamanın nasıl geçtiğini bile farkına varmam. O kitap, bu kitap, şu kitap derken raflardan raflara gezer; düşlerden düşlere dalarım.

Kütüphanelerin insanları cezbeden ayrı bir havası vardır. Hele ki kitap kokusunu seviyorsanız tam sizlik bir yer diyebilirim. Uzun zamandır aradığım bir kitabı bulduğumda duyduğum heyecan ve mutluluk, kütüphanelerin bu insanı cezbeden havasından olsa gerek diye düşünüyorum. Devir her ne kadar internet devri olsa da okuma kültürü açısından kitapların her zaman ayrı bir yeri vardır ve bu ayrı yer hiç kuşkusuz her zaman da korunacaktır. Soruyorum size kütüphanenin rafından alınan bir kitabın verdiği mutluluğu, kitabın kapağını açmanın verdiği heyecanı ve o kitap kokusunu hangi bilgisayar ekranında, hangi tablet, telefon ekranında bulabilirsiniz.

Kütüphaneler kaynaklara birinci elden ulaşmanın en güvenilir yoludur. İnternet çağında bilgi kaynaklarının bilinmediği bilgi kirliliğinin hat safhada oldu bir zamanda güvenilir kaynaklar olan kütüphaneler geçmişte olduğu gibi gelecekte de daima medeniyetlerin kalbi, hafızası olacaktır. Kütüphaneler yaşamınızın bir parçası olsun. Kendinizi kitapların renkli dünyasından mahrum bırakmayın. Kitapla kalın.

Galip HATİP

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.