Değerler Eğitimi

Yardımlaşmayla İlgili Hikaye Örneği

Yardımlaşmayla İlgili Hikaye Örneği

Yardımlaşmayla İlgili Hikaye Örneği;

Bir temmuz sabahı Ali çantasını alıp okula doğru gitmek için evden çıktı, yola koyuldu. Cılız, güçsüz bedenine aldırmadan içerisi kitaplarla tıkış tıkış dolu olan çantası sırtındaydı. Taşımakta zorlandığı her halinden, yürüyüşünden belliydi.  Evinin olduğu sokağın köşesinden döndü. İlerideki manavın yanına daha gelmemişti ki sırtındaki o ağır çantayı daha fazla taşımaya dayanamadı. Sırtındaki çanta ile birlikte kaldırımın köşesine öylece yıkılıverdi. Kenarları kırıklı çıkıklı kaldırım taşlarına düştüğü yerden şöyle bir baktı. Aslına bakarsanız çok ucuz atlatmıştı. Kafası kaldırımın keskin ve bir o kadar sert olan kısmına gelip daha büyük yaralanmalara sebep olabilirdi.

Tam da yerden doğrulacağı sıra Ali’nin yanına birisi çıkageldi. Nefes nefese kalmıştı. Galiba onun düşünü görüp ona yardım etmek için koşarak gelmişti. Biraz daha doğrulduktan sonra gelenin Umut olduğunu farkettim. Umut bizim okulun en beyefendi, saygılı bir o kadar da çalışkan öğrencilerinden birisidir. Ayrıca dış görünümü ile de Ali’ye hiç benzemez. Aksine daha kalıplı, gürbüz bir çocuktur Umut. Alinin elinden hemen tuttu ve onu düştüğü yerden kaldırdı. Daha sonra Umut Ali’nin çantasını aldı ve ona yardım ederek okulun yolunu tuttular. Okula vardıklarında Umut’ çok teşekkür eden Ali sırasına oturdu.

Aradan birkaç gün geçmişti. Ali evden dışarı çıkmış. Hava almak için yürüyordu. Bir iki sokak geçtikten sonra bir evin önünde bir kamyon gördü. Bu Umutgilin evdi. Önce çok korktu. Acaba taşınıyorlar mı? Diye sorular aklından geçerken komyonun çok kirli ve pis olduğunu fark etti. Bu kamyonla asla ev eşyası taşınmazdı. Eve biraz daha yaklaştı. Meğerse Umutlara kömür gelmişti. Kamyon büyük bir gürültüyle kömürü boşaltıp, oradan uzaklaştı. Umut tek başına orada duruyordu. Ali zayıf cüssesine aldırmadan hemen Umut’un yanına koştu. Elinden geldiğince ona yardım etti.

Mutlu Son…

Akşam olmuştu. Ali evine geldi. Başını yastığa koyduğunda o kadar mutluydu ki. Bir insana yardım etmenin ne kadar güzel bir davranış olduğunu bir kez daha yaşamış oldu. Gerçek dostluklar, paylaşmayı ve yardımlaşmayı gerektirir. En güzel yardım ise karşılıksız yapılan yardımdır.

Etiketler:

Yorumlar
  1. l dedi ki:

    boş yapma kazım gülmek lazım