Değerler Eğitimi

Cömertlik ile İlgili Kompozisyon Örneği

Cömertlik ile İlgili Kompozisyon Örneği

Cömertlik ile İlgili Kompozisyon Örneği;

Cömert insan, eli açık, eli bol insan demektir. Cömert insan elindekileri çevresindekiler ile paylaşan, çevresindeki insanlara yardım edendir.

İnsanlar yaşamları boyunca farklı eşyalara, mallara ya da paralara sahip olurlar.Ellerindeki malların, paraların miktarı, değeri, kıymeti arttıkça buna paralel olarak refah (Huzur) seviyesi de artar. Bunların dışında (Maalesef ki) işsizlik ve çeşitli sebeplerden dolayı maddi sıkıntı, bunalım yaşayan birçok insan bulunmaktadır. Daha iyi olan, maddi açıdan daha zengin varlıklı olan kişiler mallarını, paralarını başkaları ile hiç bir karşılık beklemeden paylaşması, başkalarına çıkarsızca yardım etmesi, onun ne kadar cömert bir insan olduğunu görür. Ve bu onun toplum içerisinde saygınlık kazanmasına yarar sağlar. Bunun dışında her ne kadar maddi açıdan zengin olmasakta, varlıklı olmasak da gönlünün zenginliği ile elindeki son lokma ekmeğini bile hiç düşünmeden paylaşabilen insanlar belkide dünyanın en cömert insanlarıdır.

Cömertlik sadece para, mal, mülk paylaşmaktan ibaret değildir asla. Bir dostundan, eşinden veya herhangi birisinden bir güler yüzü esirgememek, darda kalana, sıkıntıya düşene yardım etmek, dertli birinin derdini dinlemek, derdiyle dertlenmek, insan olabilmek; başka insanlara, canlılara faydalı olmak en büyük cömertliktir.

Cimrilik cömertliğin zıttıdır. Her neye sahip olursa olsun bunu başka insanlarla paylaşmayan kişilere cimri denir. Cimri insanlar ne paralarını ne de herhangi bir eşyasını başkasına vermek istemezler. Verdikleri takdirde ise mutlaka bir karşılık beklerler.

Şunu unutmayalım ki sahip olduğumuz her şey Allah’ın bizlere emanetleridir. Şükredip insanlarla paylaşalım. Başkalarına karşı daima güler yüzlü olalım, tebessümde cömert olalım. Hayır yapmada yardımseverlikte yarışalım. Allah cömert kullarını sever.

Cömertlikle İlgili Kompozisyon Örneği…..

Değerler Eğitimi

Cömertlik Nedir?Cömertlik Hakkında Her Şey Cömertlik Ayetleri (AFİŞLİ)

Cömertlik Deyimler Ağacı (Afiş Çalışması)

Cömertlik, Cömert İnsan, ( Kompozisyon Örneği)

Cömert insan;

  • Eli açıktır
  • Başkalarına yardım eder
  • Elindekileri başkaları ile paylaşır,
  • Güler yüzlüdür,
  • Karşılık beklemez
  • Herkesin yardımına koşar,
  • Sofrası herkese açıktır,
  • Misafirlerini daima güzel ağırlar,
  • Bir lokantaya girdiğinde hesap ödemekten korkmaz
  • Darda kalanın yardımına koşar,

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. BURAK dedi ki:

    cömertlik ile ilgili şiir

    1. aras dedi ki:

      merhaba burak sen 6/B yemi gidiyon

    2. ceylin dedi ki:

      burak ben seni ceyline ayarlim mi

  2. Zeynep dedi ki:

    Öyleyaz çıkar

  3. earsdfyhguı dedi ki:

    Küfür kötü bir şey