Değerler Eğitimi

Atatürk’e Mektup Örneği (Örnek Mektup)

3.136

Atatürk’e Mektup Örneği;

Atatürk’e Mektup Örneği ;

Sevgili Atatürk;

Bugün günlerden  10 Kasım  2018, Saat 09.05. Herkes senin için durmuş, sirenler eşliğinde sana, davana, bu ülkeyi kurtarmandaki azim ve kararlılığına saygı duyuyor. Her ne kadar içerimizde bir boşluk olsa da senin gibi bir lidere, kurtarıcıya sahip olduğumuz için çok gururluyuz.

Bizler çocukluğumuzdan beri senin hayatını büyüklerimizden duyarak, okullarda öğretmenlerimizden duyarak, dinleyerek büyüdük. Kim seni anlatsa yüzlerini bir tebessüm ve gurur kaplardı. İlk başlarda buna pek anlam veremesem de seni daha da tanıdıkça aynı tebessüm ve gurur bende de oluştu.Ne zaman doğdun, hangi okula gittin, hangi cephelerde savaştın, bunlar bizlere anlatıldığında her zaman seninle gurur duyduk.

Benim hayatımda çok önemli bir yere sahipsiniz. Duruşuyla, davranışı ve ahlakı, vatan sevgisi ile örnek aldığım nadir insanlardan bir tanesiniz . Sizin fikir hayatınızı, kitabınızı (Nutuk) okuyup incelediğimde size olan sevgim kat be kart artmakta iyi ki böyle büyük bir lidere iyi ki böyle büyük bir ülkeye sahibim diye dua etmekteyim.

Bugün 10 Kasım 1918 ve ben çok gururluyum.  Biliyorum sen hiçbir zaman ölmedin. Fikirlerin, davan ölmedi. Gençliğe hitaben de de belirttiğin gibi bizler her zaman senin yolundan ilerleyeceğiz. Sen her zaman bizimlesin. İyi ki varsın Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Değerler Eğitimi

Atatürk’ün Kişisel Özellikleri ve Nitelikleri

Atatürk’ün Bilimle İlgili Sözleri Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    çok güzel olmuş

  2. ftftdtddddd dedi ki:

    atatürkü seni çok seviyorumm