Değerler Eğitimi

15 Temmuz Hikaye Örneği (Vatan Sevgisi)

        15 Temmuz Hikayesi (Vatan Sevgisi)

Bir akşamüstüydü. Babam işten eve yorgun argın gelmişti. Besmele çekip sağ ayağı ile eve girdi. Bir taraftan da şükrediyordu. Rabbim bugünde alnımın teriyle rızkımı kazandırdın bana diyordu.  Bir anda bütün ev halkı salona toplanıverdi. Akşam sofrası kuruldu. Herkes sessiz sakin yemeğini yedi. Sanki olacaklar ev halkının içine doğmuş gibiydi. Sofrada kimse konuşmuyordu.  Sonunda yemekler yendi ve sofra kaldırıldı. Tam televizyonu açtılar ki bir de ne görsünler. Ülkemize darbe girişimi yapılmıştı. Babam oturduğu koltukta ne yapacağını bilmeden kalakalmıştı. Annem ise o an farkında olmadan elindeki bardağı yere düşürmüştü.  Ben ve kardeşlerimse darbenin ne olduğunu anlamaya çalışıyorduk. O sırada tarihler 15 Temmuz u gösteriyordu.

Babam bir hışımla oturduğu yerden kalktı. Hanım çocuklar sana vatan bana emanet dedi ve evden çıktı. Annem hemen eline Kuran-ı Kerimi aldı. Hem Kuranı okuyor hem de bir yandan ağlıyordu. Duasında, rabbim vatansız kalacaksak ölelim diyordu. Zaten dışarısı ana-baba günüydü.  Babamdan ise hiç haber yoktu. Zavallı annem ise bizleri hiç gözünün önünden ayırmıyordu. Neyse sabah oldu. Ortalık geceye göre biraz daha durulmuş gibiydi. Fakat babamdan hala bir haber yoktu.  Annem kapıdan gelen en ufak bir tıkırtıya bile koşuyordu.

Devamı

Neyse vakit ne oldu bilinmez birden zil çaldı. Annem kapıyı korkuyla açtı. Temiz yüzlü iki tane asker kapının önünde duruyordu. Selam verip abla seni eşine götürmeye geldik dediler. Annem apar topar bizleri de yanına alarak askerlerin peşine düştük. Annem mırıldanarak çok şükür yaşıyor diyordu. Araba hastanenin önünde durdu. Annem ve biz koşar adımlarla askerleri takip ediyorduk.  Bir odanın önünde durduk. Askerler başlarını eğip odayı işaret ettiler. Annemi o sırada bir titreme tuttu ve annem cesaretini toplayarak içeri girdi. Babam tam kaşımızda duruyordu. Aman Allah’ım annem önce çok şaşırdı daha sonra koştu. Yatakta yatan babama sarıldı. O an bir boşluk olduğunu anlamış olmalı ki hemen geriye doğru çekildi. Babama doğru tekrar döndü ve gördüklerine inanamadı. O hain saldırıda kollarını kaybetmişti babam. Babamsa anneme dönüp çok şükür sen emanetlerime sahip çıktın diyerek bizleri gösterdi ve şöyle dedi; bende vatanıma sahip çıktım. Vatan sağ olsun.

Ceydanur GÜNEŞ

15 Temmuz  Hain Darbe Girişimini Lanetliyoruz.

15 Temmuzz Kompozisyon Örneği Değerler Eğitimi

15 Temmuzz Afiş Arşivi (Yüksek Kaltede) Değerler Eğitimi

15 Temmuzz Program Arşivi Değerler Eğitimi

15 Temmuzun Önemi

15 Temmuzz Şiir (Şiir Örneği) Değerler Eğitimi

15 Temmuzz Kahramanlığı Kompozison Örneği

Etiketler:

Yorumlar
  1. jennie blackpink dedi ki:

    çok çok çok teşekkürler ödevim vardı bu yazdığım şey yarışma için kazanırsam bu hikaye kitap olacak çok saol

  2. Anonim dedi ki:

    15 Temmuz’da bir tane hikaye gönderebilir misiniz öğretmenim demişti

  3. buğlem dedi ki:

    çok teşekkürler 100 aldım

  4. gtyu dedi ki:

    gibi hiç esinlenemedim