Değerler Eğitimi

Ne Karanlıkta Yat Ne Kara Düş Gör

Ne Karanlıkta Yat Ne Kara Düş Gör Kompozisyon Örneği

Ne Karanlıkta Yat Ne Kara Düş Gör;

Tehlikelere karşı önceden önlem alan kimse, kendini ileride üzülmekten kurtarmış olur. Önlem almayan kişiler ise kendini üzülmekten kurtaramaz.

İnsanın hayatı boyunca başına geleceklerin garantisi yoktur. İnsan kendi kendine planlar yaparken, belki birçok koşuşturmacanın içerisindeyken hayat hiç beklemediği yerlerden iyi ya da kötü karşısına birçok şey getirebilmektedir.

Fakat bazı olayların gelişim süreci baştan bellidir. İnsan çoğu zaman bir işe başlarken sonucunu dahi tahmin edebilmektedir, hatta çoğu zaman ummakta, olası ihtimaller vermektedir. Kafamızda kurduklarımız bazen olmakta bazen ise bir yerlerden yanlışlar doğurarak gerçekleşememektedir. Fakat hayatın bize gündelik hayatımızda getirdiklerinin aksine kendi planlarımız dahilinde ilerlettiğimiz olaylara biz dahil olabilir gidişatı düzene sokabilir ve sonucu garantileyebiliriz. Meydana gelebilecek herhangi bir tehlike arz eden aşamayı göz önünde bulundurur ve bunun için kendi çapımızda tedbirler alabiliriz. Ki yaptığımız şey karşısında kötü sonuçlar almak istemiyorsak işimizi sağlama almalı, istediğimiz sonuca odaklanmalı ve onun için çalışmalıyız ancak bu şekilde istediğimiz sonuca varabiliriz. Aksi takdirde bu işin doğurabileceği her şeye hazırlıklı olmalıyız.

Özetle atasözümüz “Ne Karanlıkta Yat, Ne Kara Düş Gör.” işini baştan sağlama alırsan sonucun hazırdır. Kendi hazırladığın sonucu yaşarsın. Fakat bu şekilde ilerlemediğinde gelebilecek istemediğin her şey başına gelebilir anlamlarında kullanılır.

Değerler Eğitimi

Ayşe Koç

Ders Programı Boş Şablon 3. Bölüm (10 Adet Türkçe)

Ders Programı Boş Şablon 2. Bölüm (9 Adet Türkçe)

Ders Programı Boş Şablon 1. Bölüm (6 Adet Türkçe)

Çarpım Tablosu (8 Adet Çarpım Tabloları)

Kitap Okuma Listesi ( 4 Adet Yüksek Çözünürlükte)

Okumanın Önemi Özlü Sözler Değerler Eğitimi

İlköğretim Haftası Tüm Dosyalar (Derleme)

Irmak Kenarına Çeşme Yapılmaz Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.