Değerler Eğitimi

İnsan Yedisinde ne ise Yetmişinde de Odur Kompozisyon Örneği

İnsan Yedisinde ne ise Yetmişinde de Odur

İnsan Yedisinde ne ise Yetmişinde de Odur;

Kişinin çocukluğundaki huyları, özellikleri değişmez; ihtiyarlığında da sürer.

Hayatımızda değiştiremeyeceğimiz bazı şeyler vardır. Bunlardan bir tanesi de karakterimizdir. Hepimizin belli bir karakteri vardır ve bunu değiştirme olasılığımız oldukça düşüktür. Çünkü hepimiz sahip olduğumuz karakteri çok küçük yaşlarda kazanırız ve ömrümüzün sonuna kadar bizimle gelir.

Atasözümüz genel manası ile küçüklüğümüzde kazanmış olduğumuz huyların bizim için gelecekteki önemini vurgulamaktadır. Aynı zamanda bu konu için eğitim de çok önemlidir. Okul çağımız çok küçük yaşlarda başladığı için öğretilenleri kazanmamız ve karakterimize almamız çok daha kolay olacaktır. Eğitim hayatında iyi olan birinin iyi bir karaktere sahip olması ve aynı şekilde kötü olan birinin kötü devam etmesi de oldukça olağandır. Bazı kişiler bunları zamanla değiştirebilir. Zaman içerisinde hayat şartlarına da bağlı olarak iyi huyları kötüye, kötü huyları iyiye tercih edebilir . Fakat bu kişilerin sayısı oldukça azdır. Karakterimiz bütün hayatımızı etkiler. İyi bir karaktere sahip isek girdiğimiz ortamlarda sevilir ve sayılırız, eğer kötü bir karaktere sahip isek bizi sevenlerin ve sayanların sayısı gitgide azalır.

Atasözümüz ”İnsan Yedisinde ne ise Yetmişinde de Odur.” kısaca insanların küçüklükte kazandığı huylar çok önemlidir. Çünkü karakterin oluşmasını sağlar. Ve karakterimiz tüm hayatımızı etkiler anlamlarında kullanılır.

Nurşen Koç

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Sabır Acı İse de Meyvesi Tatlıdır Kompozisyon Örneği

Dost, (Kompozisyon Örneği)

Saygı Üzerine Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.