Değerler Eğitimi

Görünen Köy Kılavuz İstemez Kompozisyon Örneği

Görünen Köy Kılavuz İstemez Kompozisyon Örneği

Görünen Köy Kılavuz İstemez

“Açıkça belli olan aleni bir durumu açıklamak gerekmez, o zaten yeterince açıktır” anlamında söylenir.

İnsanların bile bile hata yapma oranı düşüktür. Çünkü birçoğumuz iyiyi ve kötüyü birbirinden ayırt edebiliriz. Bir sorunu çözerken yanlışın ve doğrunun ne olduğunu biliyorsak adımlarımızı ona göre atmalıyız. Eğer yanlışı görüp onun üstüne gidiyorsak o yolun sonunda ne olacağı bellidir ve bunu değiştiremeyiz.

İnsanlar bazen açıkça görünen şeyleri görmek istemez ve onları değiştirmeye çalışır. Fakat başarılı olamaz ve eninde sonunda doğruyu öğrenir. Gidişatı belli bir konun üstüne ne kadar gidilirse gidilsin bu sonuç asla değiştirilmeyecektir ama akıllı bir insan gidişatı kendi lehine çevirebilir. Eğer bir yanlış belli ise ve biz bunun üzerine ısrarla gidip yanlışı doğru gibi göstermeye çalışırsak sonuçta hata yapacağımız açıkça ortadadır. Örneğin; bir sınava çalışmazsak onun sonucunda iyi bir not bekleyip sınava girince yüksek almaya çabalamamız bir anlam ifade etmez.

”Görünen Köy Kılavuz İstemez.” atasözümüzü kısaca açıklamak gerekirse hayatımızda belli şeyler vardır ve bunları değiştiremeyiz. Sonucu belli şeyleri değiştirmeye çalışmak yerine sonucu kendi tarafımıza çekmeye çalışmalıyız.

Ayşe Koç

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Adalet ile Zulüm Bir Yerde Barınmaz (Kompozisyon Örneği)

Abanın Kıymeti Yağmurda Bilinir (Kompozisyon Örneği)

Dost, (Kompozisyon Örneği)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.