Değerler Eğitimi

Birlik ve Beraberlik Konulu Hikaye Örneği

 Birlik ve Beraberlik Konulu Hikaye Örneği

 

Aslan ve Öküzler

       Bir varmış, bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde günlerdir ağzına bir lokma koymamış bir aslan, otlakta yan yana  otlayan üç öküz gördü. Aslan herhangi bir plan yapmadan açlığında verdiği rehavetle öküzlerden birini kendi yanına  doğru çekerek parçalamak için üzerine atladı. Fakat başarılı olamadı.  Daha sonra, üçüne karşı hızla hücumu denedi, fakat hemen birbirine yaklaşarak savunmaya geçti öküzler. Aslan ne yaparsa yapsın üç okuz boynuzları ile karşı koyuyor aslanında gücü giderek azalıyordu.

       Aslan,  baktı bu iş böyle olmayacak bunun üzerine hemen kafasında bir plan tasarladı. Öküzlerin, birbirleri aleyhine kötü sözler söylediklerini yaydı. Aralarına fitne soktu. O zamana kadar birbirlerinden ayrılmayan öküzler de, başka yerlerde otlamak için bir anda dağıldılar. Aslanın istediği de zaten buydu.  Aslanın planı tutmuştu . Üçü beraber otlarken öküzlere hiçbir şey yapamayan aslan, onları teker teker yakaladı, parçaladı ve yedi.

 

Ana Fikir: Buradan çıkaracağımız ana fikir; Birlik ve beraberlik içinde olursak kimse bize zarar veremez. Yani birlikten kuvvet doğar. Birlik ve Beraberlik içinde daha güçlü oluruz. Bir oluruz, iri oluruz, diri oluruz.

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Birlik Beraberlik Özlü Sözler

Kardeşlik Sözleri Barış Sözleri Birlik Beraberlik Sözleri

Selam, Selamlaşmak, Selamlaşma Adabı

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Çok güzel

    1. Anonim dedi ki:

      Bencede ama öküz ne alaka

  2. enes dedi ki:

    keşke masal gibi başlamasaydınız hikeye olsa iyi olurdu ):

  3. Harry dedi ki:

    Da ha az yazıp atatürkle ilgili yaparsanız çok iyi olur

  4. Ejvd e dedi ki:

    Olmaz bu ne