Değerler Eğitimi

Ramazan Nedir, Ramazan Ayının Önemi Nedir

Ramazan Nedir

Ramazan Nedir

Ramazan adı nereden gelir.

Ramazan ayı kelimesinin kökü olan Ramza kelimesini daha önce duydunuz mu bilmem. Ramza; kiri, pisliği, tozu süpürüp yerleri temizleyen yağmura verilen Arapça bir addır. Oruç tuttuğumuz ayda bizlerin nefsini terbiye edip, kötülük ve fenalıklardan uzaklastırdıgından Ramza kelimesinden türemiştir.

Ramaz kelimesi Arapçada yakan kavuran güneş anlamındadır. Nasıl insan cehennem ateşinde günahlarından dolayı yanacaksa ramazan da kulun günahlarını kor edip yakan, yok eden manasında ramaz kelimesinden türediği iddia edilir.

Ramazan’ın Rahmeti

 

Ramazan insanların günahlarından arındıgi, Allah’ın merhametinin insanı kuşattığı, hayır dolu bir aydır. Ramazan ayı Allah’ın insanlara verdiği müstesna bir lütuf tür. Bereket dolu, sevgi dolu, merhamet dolu bir aydır.
Ramazan ayı toplumsal açıdan çok önemlidir. Ramazan ayında küsler barışır, komşular gözetilir, aç, yoksul insanların halinden daha iyi anlar, empati kurulur, toplumsal kardeşlik pekişir.

Keşke Müslümanlar olarak yılın her günü ramazan gibi yaşasak, her animizda ramazan bereketine olsak. Ramazan bizler için bir hatırlatmadır. Aslında her zaman yapmamız gereken davranışlarımızın bizlere tekrar hatırlatılmasıdır.

Değerler eğitimi açısından da ramazan çocuk için önemlidir. Ramazan ayında heyecan dolu bekleyiş, ruhun, bedenin terbiyesi, nimete olan özlem, sürekli Allah’ın zikredilmesi çocuğun hafızasında derin bir yer yapar.

Ramazan bizler için bir vesilesidir. Günahlarını son tövbesi, iyi niyet tohumlarının yeşermesi, kalbin kötülüklerden arınması için iyi bir vesiledir.

Ramazan sabır ayıdır. Nefsin nimete Sabrı ve kötülüklere sabridir. Ramazan bizlere değerlerimizi öğretir, değerler eğitimini ögretir

Değerler Eğitimi

Ramazan İle İlgili Kompozisyon Örneği

Hoş Geldin Ramazan Sabır Ayı Kompozisyon Örneği

Eğitsel Oyunlar 3 (Çizgi Etrafında Oynanan Oyunlar)

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.