DEĞERLERİNE DEĞER KAT
Sitemize Hoşgeldiniz.

En Güzel Bilmeceler ve Cevapları

En Güzel Bilmeceler ve Cevapları

Bilmece Bilmeceler

Bilmeceler çocukların gelişimlerinde çok önemli yere sahiptir. Hem çocukların merak duygularını diri tutuyor hem de çocuğunuzun beynin sürekli çalışmasını sağlayın. Bilmece çözmek aynı zamanda hoş ve eğlenceli vakit geçirmek, kaliteli zaman geçirmek açısında önemlidir. Değerler eğitimi olarak bu yazıyı sizin için hazırladık

Şimdi Bilmeceler ve cevaplarına bakalım:

1.
Hangi kuşak bele bağlanmaz?
Cevap : Gökkuşağı
2.
Hangi bağda üzüm yenmez?
Cevap : Ayakkabı
bağında
3.
Tarihi olmayan kale hangisidir?
Cevap : Futbol kalesi
4.
Borcu olmayan ilçemiz hangisidir?
Cevap : Ödemiş
5.
Ekmeğe neden tereyağı sürülür?
Cevap : Gıcırdamasın
diye
6.
En yaşlı balığa ne ad verilir?
Cevap : Baba balık
7.
Çektikçe kırılan şey nedir?
Cevap : Sigara
                                8.
Bir kralın önüne geçip oturmaya kim cesaret edebilir?
Cevap : Kralın şoförü
9.
Mavi atlas, iğne batmaz, terzi biçmez, makas kesmez.
Cevap : Gökyüzü
10.  Dam ardında teke
bağlı, Boynuzları köke bağlı
Cevap   : Kabak
11.  Deniz içinde
“ne” var?
Cevap : ”
N” harfi 
12.  Min min minare dibi
daire Yüz bin çiçek  bir lale
Cevap : Al, Gök,
Yıldızlar.
13.  Küçücük mezar.
Dünyayı gezer.
Cevap . Ayakkabı
14.  Yer altında kınalı
çivi
Cevap : Havuç
15.  İtfaiyeciler neden
kırmızı kemer takar
Cevap : Pantolonu
düşmesin diye
16.  Tatlı su balığı hangi
gölde yaşamaz?
Cevap : Acı gölde
17.  Elma yerken bir kurt
görmekten daha kötü ne olabilir?
Cevap : Yarım kurt
görmek
18.  En duygulu köfte
hangisidir?
Cevap : İçli köfte
19.  En parlak paşa
hangisidir?
Cevap : Ziya Paşa
20.  İnekler en çok hangi
yolu severler?
Cevap : Saman yolunu
21.  Hangi filin dişleri
değersizdir?
Cevap : Takma dişli
filin
22.  Balıkla mektup
arasındaki benzerlik nedir?
Cevap  : Her ikisi de pullu
23.  İçinde günlük süt
bulunan şey nedir?
Cevap : İnek
24.  Hiç büyümeyen yaprak
hangisidir?
Cevap : Kitap yaprağı
25.  Küçük balık büyük
balığı ne zaman yutar?
Cevap : Büyüdüğü
zaman
26.  Havaya fırlatınca
dönmeyen şey nedir?
Cevap : Kuş
27.  Çin’de en son anlaşılan
hastalık hangisidir?
Cevap : Sarılık
28.  Hızla giden bir tırı
kim durdurabilir?
Cevap : Trafik Polisi
29.  Bir duvar ötekine ne
demiş?
Cevap : Köşede
buluşalım
30.  Hangi tarlada sebze
yetişmez?
Cevap : Mayın
tarlasından
31.  Hangi tasta çorba
içilmez?
Cevap : Kafa tasından

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?