Değerler Eğitimi

Mutluluk İle İlgili Kompozisyon Örneği

Mutluluk İle İlgili Kompozisyon Örneği

Mutluluk İle İlgili Kompozisyon Örneği

İnsan farklı duygulara sahiptir. Acıma, sevme, özleme gibi…Mutluluk bu duyguların belki de en güzelidir. Öyle ki ne denli sıkıntılı zamanlarda olsak da anlık mutluluklar bile yüzümüzü güldürmeye yeter.
İnsanın hoşuna giden, onu pozitif düşünmeye yönlendiren mutluluk nasıl kazanılır? Bu sorunun cevabını tersten yola çıkarak açıklamak mümkündür. Aslında gerçek mutluluğun tanımı da bu olur. Mutluluk sahip olduğumuz nimetlerin farkında olmaktır. İnsan sahip olmadıklarından ziyade sahip olduklarına baksa hayatının merkezine şükrü koysa mutlu olmaması için elinde hiçbir sebep yoktur. Peki elimizde olanlar, mutlu olmamızı sağlayacak
şeyler nelerdir: En önemlisi sağlığımızdır. Ailemiz, eş ve dostlarımızdır. Bunların var olduğunu, yanımızda olduğunu bilmek en büyük sevgi kaynağımızdır.
Bazen ne kadar kendimizi avutsak da esas mutluluk elimizdekilerin var olduğunu bilmek diye nafile. Çünkü maalesef çoğumuz elimizde olan şeylerin kıymetini kaybedince anlıyoruz. Hastalanmadan önce sağlığın kıymetini bilmiyor, kaybedince varlığını aramaya başlıyoruz.  Ne zaman kulaklar duymamaya başlasa sesin kıymetini anlıyor ne vakit gözlerimiz görmese görmenin önemini kavrıyoruz.

Basit zenginliklere kavuşma arzusu ile mutlu olmak yerine elimizdekilerin kıymetimi elimizdeyken bilmek gerekir. Mutluluğumuza sıkı sıkı sarılıp hiç bırakmayalım.  İyi bir aileden kıymetli, insanı mutlu eden bir şey yoktur. Mutluluğu uzakta değil yanı başınızda arayın.

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Ftgugy dedi ki:

    Igygıyu

  2. Lale dedi ki:

    Ne diyorsun arkadaşım?

  3. Meryem dedi ki:

    Kompozisyon kısa olsa bir sorun olur mu? Yarına kompozisyon ödevim var da çok bir şey yazamadım o yüzden.

  4. Anonim dedi ki:

    çok iyi tanımlamış çok iyi…