Değerler Eğitimi

Sivil Savunma Haftası Programı İndir (Resim,Şiir, Yazı, Slayt)

Sivil Savunma Haftası Programı İndir (Resim,Şiir, Yazı, Slayt)

Sivil Savunma Haftası Programı İndir (Resim,Şiir, Yazı, Slayt);

   Sivil Savunma, Dünya yaratılalı birçok afet meydana gelmiştir. Bazı afetler tamamen doğal kaynaklı bazı afetler se bizlerden kaynaklıdır. Her ne şekilde olursa olsun afetler beraberinde acı, gözyaşı ve yıkım getirir. Sivil  savunmaa olarak bizlerin amacı bu acı ve yıkımları en az zararla atlatmaktır.
   Afetlerin çeşitlerini sıralamak mümkündür. Deprem, sel, yangın, çığ gibi. Peki bizler bu afetlerden nasıl kurtuluruz. Aslında çözüm hiç o kadar da zor değil. Doğanın dengesini bozmazsak afetlerde bizlere zarar vermez. Ama maalesef dünyanın genetiği ile öylesine oynadık ki afetlerin vereceği zararları artırmak için
elimizden gelenleri yapıyoruz. Selden korunmak istiyoruz fakat dere yataklarına ev yapıyoruz. Heyelanı önlemek istiyoruz fakat son ağaca kadar kesip yok ediyoruz. Depremden korunmak istiyoruz. Fay hatlarının üzerine yerleşim yerleri kuruyor yetmiyor gibi bir de güvensiz binalar inşaa ediyoruz. Sırf biraz eğlenmek karnımızı doyurmak için mangallar yakıyor akabinde ormanları yok ediyoruz.
   Görüyorsunuz ya aslında afetlerden ziyade bizler afetleri tetikliyoruz. Afetlerden  korunmak aslında kolay. Bilinçli birey, bilinçli  toplum olursak afetlerden zarar görmekte o oranda azalır.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.