Değerler Eğitimi

Başarıya Ulaşmanın Yolları Maddeler Halinde

Başarıya Ulaşmanın Yolları Maddeler Halinde

Başarıya Ulaşmanın Yolları Maddeler Halinde;

Başarıya ulaşmanın yolları o kadar çoktur ki. Biz bu yazımızda sizlere başarıya ulaşmanın yollarını 5 madde içinde birleştirerek anlatacağız. Umarım sizler için faydalı olur.

1)Başarıyı tanımlayın (Size göre başarı nedir):

Başarıyı tanımlayın desem o kadar farklı yorumlar çıkar ki. Sebebine gelince aslında başarı soyut bir kavramdır ve tabi ki öznel. Bu nedenle bir başka için başarı anlam ifade eden olay sizin için başarı  olmayabilir. Hatta bu durum size göre başarısızlık anlamına bile gelir.Bu nedenle başkaları için başarı sayılacak durumları taklit etmekten ziyade kendiniz için başarı sayacağınız şeylere odaklanın.

Mesela çok para kazanmak sizin için bir başarı olabilir ya da işinizde bir üst makama çıkmak. Oynadığınız bir maçta kazanmak başarı olabilir ve ya yaptığın işin sonucu ne olursa olsun yaptığın işten mutlu olmak bir başarıdır.

Gördüğünüz gibi işe başarının tanımını yapmakla başlayın ve asla başkalarının başarılarını taklit ve kopyası olmayın.

2) Atılacak Adımları Tanımlayın:

Bir yere seyahat  edeceğiniz zaman araştırdığınızda o yere giden bir çok yol olduğunu görürsünüz. Kimi yol kısadır fakat tehlikeli, kimi yolsa uzun fakat tehlikesiz. Neticesinde hangi yoldan  giderseniz gidin sonuçta gideceğiniz yer aynıdır. Fakat gideceğiniz yolun neresi olduğunu bilir atacağınız adımları planlarsanız işler hesap ettiğiniz gibi gider ve sonuca rahat ulaşırsınız. Atılacak adımları tanımlamayıp  akışına bıraktığınızda hesap  etmediğiniz engeller sizleri başarıdan uzaklaştırır.

3) Harekete geçin:

Başarıya ulaşmada her ne kadar başarının tanımını yapsanız da, atacağınız adımları belirleseniz de işi teoriden pratiğe dökemediğinizde başarı gelmez.

4) Hedefinizi Daha Küçük Adımlara Bölün ve Sabredin:

Başarıya ulaşmak sabır ve zaman isteyen bir iştir. Hele ki başarı ve hedefler büyükse bu çoğu zaman bizi yolumuzdan ayırır. Bir anlamda pes ederiz. Fakat bir bütünü tek başarı yemekten ziya de parçalara ayırıp yersek hazmı daha kolay olur. İşte başarıya giden yolda hedefleri  adımlara  bölün. Yavaş yavaş bu adımları gerçekleştirin ve tabi ki sabredin göreceksiniz başarı hiç de uzaklarda değil

5) Israrcı Olun. Başarısızlık durumunda ders alın ve yolunuza devam edin:

Başarıya ulaşmada yolumuza çıkan engeller olacaktır. Gerçekten başarıya ulaşmak isteyenler bu engellerde pes etmek  yerine ısrarcı olarak engelleri aşmanın çaresine bakmalıdır. Unutmayalım ki başarıya giden yol dikenli tarlaya benzer. Sonun da güle kavuşmanın özlemiyle. Başarıya ulaşırken başarısız olduğumuz durumlar, beceremediğimiz, üstesinden gelemediğimiz durumlar olabilir.  Önemli olan bu başarısızlıklardan ders alarak tekrar deneyip doğruyu  bulmaya çalışmalıyız. Yolumuzdan bizi hiç bir şey engellememeli.

Evet kıymetli okurlar bu adımları uyguladığımızda başarıya ulaşmak hiç de zor değil. Esasında gerçek başarı hayallerin peşinden koşmaktır. Kendine  güvenmeyen insan asla başarıya ulaşmaz.  Başarı kendine güvenmekten geçer.

Not: Eğer ki kendinize güveniniz yoksa bu adımlara başlamayı  dahi düşünmeyin. Gerek yok zaten başaramazsınız.  Zaman kaybı olur sizin için.

 

Afişi 5700 x 5500 Çözünürlükte İNDİR

Faydasız Baş Mezara Yaraşır Kompozisyon Örneği

Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.