Değerler Eğitimi

Vatan Konulu Kompozisyon Örneği

Vatan Konulu Kompozisyon Örneği

Vatan Konulu Kompozisyon Örneği;

Vatan sadece üstünde yaşadığımız toprak parçası değildir. Vatan bir milletin gelmişi, geçmişi, töresi,ananesi, namusu, şerefidir.

Vatana olan sevgiyi küçüklükten başlayarak çocuklarımıza aşılamalıyız. Çünkü ülkemiz gerek kurulma aşamasında gerekse sonrasında iç ve dış birçok tehdide maruz kalmıştır. Çocuklarımızın bilinçaltına bunun içindir ki vatan olan sevgi sürekli aşılanmalıdır. Ve şunu kimse unutmamalı ki vatan asla bölünmeyecektir.

Bir ağaç düşünelim. Yağmur yağar, kar yağar, rüzgar eser, fırtına geçer. Eğer ağacın kökü sağlamsa hiç bir şey olmaz. Hatta zamanı geldin mi çiçek açar, meyvesini verir. Tıpkı bizim vatanımız gibi. Biz Türkler kökümüz o kadar sağlam dı ki şehitler verdik,gaziler verdik, bedeller ödedik ama vatanımızı tekrardan kurmayı ve geliştirmeyi bildik. Bugün özgür bir şekilde okulumuza gidebiliyorsak, dinimizi özgürce yaşayabiliyorsak bunu şehitlerimize ve bu ülke için çaba gösteren insanlara borçluyuz.

Vatanın bizim için ne denli önemli olduğunu bilmeliyiz. Düşmanlarımıza fırsat verecek davranışlarda bulunmamalı.  Allah hepimize bu bayrak altında şereflice ölmeyi nasip etsin.

Ne Mutlu Türküm Diyene

Ceydanur GÜNEŞ

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Namık

    1. pro dedi ki:

      haha

    2. Ömer dedi ki:

      Helal olsun beeeeeeeeeee

      1. Melisa dedi ki:

        Çok güzeldi ellerinize sağlık çok beğendim 🥰🙏

    3. Muittin dedi ki:

      Komik ti