Değerler Eğitimi

Yerli Malı Evrakları, Yerli Malı Haftası

        Yerli Malı Evrakları, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası

Yerli malı evrakları na geçmeden önce biraz tutum yatırıma değinelim

Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki; her gün artan ihtiyaçlara, değişerek gelişen teknolojiye para yetiştirmek oldukça zor. Bunlara bir de işsizlik eklenince zorluklar daha da artıyor. İşte tam bu noktada iyi günlerimizde tutumlu olmanın, elimize fırsat geçince yatırım yapmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.

Tutum; malda, parada, zamanda gereksiz harcamalardan kaçınmaktır. Yatırım ise; biriktirdiğimiz parayı gelir getirecek şekilde değerlendirmektir.

Tutumlulukla cimriliği karıştırmamak gerekir. Tutumlu insanlar, ihtiyaçlarını zamanında ve yeteri kadar alırlar. Eski eşyalarını kaldırıp atmazlar. Bir şekilde değerlendirirler. Kitaplarını, defterlerini parçalamazlar. Yiyecekleri, hele hele ekmekleri çöpe atarak hem kendilerinin hem de devletin ekonomisine zarar vermezler. Tam tersine, yaptıkları yatırımlarla ülke ekonomisine ve ailelerine katkıda bulunurlar.

İnsanlar, zamanda da tutumlu olmalıdırlar. Zamanı boş geçirmemeli, yararlı işler yaparak değerlendirmelidir.

Alış verişlerimizi yaparken ülkemizde üretilen malları tercih etmeliyiz. Böylece harcadığımız paralar yurt ekonomisinde kalır. Yabancı malları tüketmek ülke ekonomimize ve üreten insanımıza zarar vermek demektir. Yabancı mallar daha iyi ve kaliteli diyebilirsiniz. Ancak bu fikir doğru değil. Artık Türk mallarının kalitesi iyice arttı ve tüm dünyada satılıyor. Yabancı hayranlığını bırakalım, yerli malları kullanalım. Yurdumuzun kalkınması için yerli malı kullanmayı milli bir görev olarak yerine getirelim. Ülkemiz kalkınsın bizler de daha mutlu olalım.

Yerli Malı Evrakları

Bilindiği üzere Türkiye gelişmekte olan ülkeler kategorisinde  bir ülkedir. Bir ülkenin gelişmesi, büyümesi, söz sahibi olmasındaki temel öğe güçlü bir ekonomiye sahip olmaktır. Güçlü ekonomi ise yerli ve milli sanayinin üretimin gerçekleşmesi ile mümkündür.

Ayrıca alışveriş yaparken de ülkemizin gelişmesini istiyorsak alacağımız ürünlerin Türk malı olmasına dikkat edelim.

Aşağıda sitelerden derlediğimiz 200 dosyalık dev br arşiv bulunmaktadır. Bu arşiv içinde mp3 kaydı, boyama sayfaları, etkinlik kartları, yazılar, şiirler, pano süslemeleri vb. evrakları bulmak mümkündür

Arşivi indirmek için Yandexdisc

TIKLAYINIZ

Arşivi indirmek için Google drive

TIKLAYIN

Ekmek ve Suda Tasarruf Etmenin Yöntemleri

Mal Bulunur Can Bulunmaz Kompozisyon Örneği

Neden Para Biriktiremiyoruz? Para Biriktirme Yöntemleri

Tutumluluk (Atasözleri AFİŞLİ)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.