Değerler Eğitimi

Sabır İle İlgili Hikaye Örneği Değerler Eğitimi

Sabır İle İlgili Hikaye Örneği Değerler Eğitimi

Sabır İle İlgili Hikaye Örneği ;

“Bu koku da ne? Aman ya rabbi neden her yer kırmızı?” Bunlar, gözünü açarken söylediği ilk şaşkınca sözlerdi, Esma’nın. Esma… Daha yirmilerinde bir Bağdat kızı o. Yüzünü kimsenin görmediği, askerlerin bile peçesini açmaya cesaret edemediği. Evet, gözünü açtı Esma; Bağdat’ta değil, Şam’da şimdi. Hani, Bağdat’ta tankların darmadağın ettiği okulunu tamamlamak için geldiği Şam… Ve Esma Şam’da, savaş Şam’da şimdi. Ve yine her yer kan. Esma. “Kaderim kanla yazılmış benim, şehit olmadan bunu silemeyeceğim.” diye geçirirken içinden, toparlanmaya çalışıyor; atılan son bombanın ardından, kalan birkaç kişiyle beraber.

Savaş, onun için normal artık. Yine toparlanacak, yine derse devam edecekler; Cennet’e uğurladıkları arkadaşlarını anarak, her gün yaptıkları gibi. Ve ders başladı. Sağına bakıyor Esma. Subhanallah! O da yok artık. En yakın arkadaşı da kanlar içinde yatıyor, yüzünde “Allah’a emanet ol!” dercesine bir tebessüm… Arkadaşını kıramıyor Esma; gözyaşlarını içine akıtıp, o da dudaklarını iki yana çekiştirmeye çalışıyor, tebessüm edercesine. Üzüntüsü arkadaşına değil Esma’nın. Biliyor, o ölmedi; biliyor, o, Rabb’inin katında en güzel şekilde rızıklandırılıyor. Esma’nın üzüntüsü ümmete. Hani çok hizmet edeceklerdi o arkadaşıyla birlikte? Hani, hiçbir çocuk sokakta kalmayacaktı? Hani anneler, daha süt kokusu üzerlerinden çıkmamış bebeklerini, üzerlerine para kokusu bulaşmış insanlar yüzünden kaybetmeyecekti? ” Bütün bu “hani”lerin arasında dolaşırken, hocasının sorusu bir an duraksatıyor Esma’yı:

“Madem Allah var ve madem o Âdil; niye burada Müslümanlar şehit olurken, orada zalimler rahat içinde yaşıyorlar?”
Cevap veriyor Esma:   “Evet burada Müslümanlar şehit oluyor ve bu, onlar için bir hayırdır. Ve

orada zalimler rahat içinde yaşıyorlar; çünkü onlar bu dünyayı istiyorlar ve rahatları bu dünyadadır. Ahirette ise onlara elîm bir azap vardır.”
Esma’nın bu denli teslimiyetçi ve imanlı olmasına şaşıran hoca, sorusuna devam ediyor:
“O zaman neden onlara hemen azap çektirmiyor da, bu dünyada ömürlerini uzatıyor?”
Esma, aynı teslimiyetle cevap veriyor:   “Çünkü O, rahmetinden, belki tevbe ederler diye, saatin gelmesini bekliyor. Buna mecbur değil ama merhamet ediyor. Ve bu bekleyiş, ona ne bir sıkıntı, ne de bir acı veriyor. Çünkü O, “Es-Sabûr”…”

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.